Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Tonya Lemoh

piano
Lisbeth Holten

Tonya Lemoh begyndte at spille klaver som 5-årig, og har studeret i Australien, USA, England og Danmark. Hun har en Master of Music fra Cincinnati Conservatory, samt en Bacehlor of Music og Postgraduate Diploma fra Sydney Conservatorium. Tonya Lemoh blev senere optaget på solistlinjen ved Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun studerede hos professor John Damgaard, og debuterede i 2004. Hun har også studeret hos Michael Lewin og Nikolay Evrov. Tonya har vundet en lang række priser, bl.a. 1. pris i "International Competition of Young Performers" (Helsingør), "Diplôme d'Honneur" i den Internationale Grieg klaverkonkurrence i Norge, 1. prisen ved solistkonkurrencen på Det Jyske Musikkonservatorium samt 4. prisen i "Art og Music Awards" i New York. Tonya Lemoh er desuden prisvinder i "Rising Stars Series" i Australien og modtager af den prestigefyldte Ann McGarry Award.

Tonya Lemoh har modtaget flere legater, blandt andet fuldstipendium til studier på Cincinnati Conservatory i to år, en scholarship til London Masterclasses på Royal Academy of Music, og et ophold på Det Danske Institut i Rom i 2009.

Tonya Lemoh har tidligere været fastansat som akkompagnatør ved Boston Conservatory og er nu ansat som lektor i solo-klaver på Musikvidenskabeligt Institut på Københavns Universitet.

Kammermusik aktiviteter inkluderer blandt andet en cello/klaver duo med celloprofessor fra Gent Conservatorium, Judith Ermert-Robe. Duoen blev dannet i 2003 og har siden spillet mange koncerter og modtaget flotte anmeldelser i Danmark, Tyskland og Belgien.

Tonya Lemoh har også deltaget som solist i flere ny musik festivaler, bl. a. Time of Music i Finland, Sound Around, Sydney Spring Festival i Australien, hvor hun spillet en uropførelse af en australsk klaverkoncert, og andre nymusik festivaler i Sverige og Danmark.

Tonya Lemoh har givet solo, kammermusik og liedkoncerter over hele Europa, i Australien og i USA, og har indspillet for australsk ABC radio, Danmarks Radio og DK4. Hun har været solist med orkestre i Danmark, Bulgarien og Australien. Hun har tidligere udgivet to solo-plader: Den første med værker af Liszt, Bentzon, Chopin og Ginastera blev udgivet på Classico. Den anden CD indeholder klaverværker af Joseph Marx. Den blev udgivet på Chandos og blev udvalgt til Månedens CD hos Chandos i Australien, og Ugens CD på ABC Classic FM. Den har modtaget fine anmeldelser i de førende internationale publikationer for klassisk musik, bl.a. BBC Music Magazine, Fanfare, International Record Review og Gramophone.

  • Svend Erik Tarp

    Klaverværker

randomness