Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Morten Riis

komponist
1980

Morten Riis (f. 1980) har en master i Elektronisk Musikkomposition fra Det Jyske Musikkonservatorium, og er i øjeblikket på et ph.d.-stipendium som er delt mellem Informations-og Medievidenskab på Aarhus Universitet, og Det Jyske Musikkonservatorium.

Udover Morten Riis' akademiske arbejde har han han som en meget aktiv lydkunstner modtaget adskillige legater og provisioner, udgivet flere albums, spillet utallige koncerter og udstillet lydinstallationer i Danmark, England, Frankrig, Tyskland og Kina.

Fælles for alle Morten Riis' kunstneriske bestræbelser er en fascination af at arbejde med grænserne for, hvad der er teknologisk muligt, når man finder nyt lydmateriale. Således udfordres computere til deres grænser for at opnå en æstetik, der netop understreger manglerne i moderne teknologi.

I sit seneste arbejde forsøger Riis at implementere ideer om programmerbarhed, styring og gennemførelse - de grundlæggende elementer i elektronisk- og computermusik, ind i en fysisk mekanisk sammenhæng i et forsøg på at søge efter de elementære elementer af digital kontrol.

randomness