Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

DR Pigekoret

choir
DR PigeKoret © Daniel Stjerne / DR

DR Pigekoret er et af Danmarks stærkeste musikalske brands. Koret består af 50 talentfulde piger i alderen 16-22 år og anses i dag som et af verdens bedste pigekor. DR Pigekoret fornyer med autenticitet, originalitet og kærlighed den danske sangtradition igennem ambitiøse musikalske og visuelle greb - sammen med deres karismatiske dirigent Phillip Faber. Den nytænkende og moderne tilgang til kormusik og den danske sangskat gør DR Pigekoret til en attraktiv spiller i mange forskellige musikalske sammenhænge og koret præsenterer 50 koncerter om året både i Danmark og i udlandet. H.K.H Kronprinsessen har været protektor for DR Pigekoret siden 2018. 

DR Pigekoret blev grundlagt i DR i 1938 og har siden været en del af danskernes hverdag gennem DR’s kanaler og platforme. De danske sange er DR Pigekorets DNA, men repertoiret spænder helt fra Grundtvigs salmer over popsange til moderne klassiske værker, ofte bestilt af koret selv. DR Pigekoret har i dag fast base i DR Koncerthuset i København, hvor ensemblet trækker fulde huse – alene og i samspil med nogle af landets dygtigste musikere og artister. Koret optræder desuden i intime kirkerum, på musikfestivaler og på internationale scener, hvor de unge kvinder åbner et vindue til dansk kunst og kultur.

Korets første dirigent var lidt usædvanlig. I 1930'erne så man ikke mange kvinder dirigere offentligt, men det gjorde Lis Jacobsen, som stod i spidsen for ensemblet fra 1938 og helt frem til 1961. Den sjette og nuværende er heller ikke helt almindelig: Phillip Faber er både dirigent og komponist, og hans egne værker spænder lige så vidt som korets repertoire. Selv om han er ung, født i 1984, har han fx nået at skrive symfoniske værker, et requiem, en børneopera, filmmusik og en lang række vokalværker, blandt andet til DR Pigekoret. Phillip Faber brænder for at formidle klassisk musik, og hans evner som tv-vært på DR’s kanaler har allerede gjort ham lige så kendt og elsket i Danmark som det kor, han leder.

www.danishnationalgirlschoir.com
 • Niels W. Gade, Felix Mendelssohn-Bartholdy, A.P. Berggreen, Carl Nielsen, Phillip Faber

  Stille som sne – nordisk jul med DR Pigekoret

 • Oluf Ring, Aksel Agerby, Egil Harder, Sven Gyldmark, Kim Larsen, Steffen Brandt, Sebastian, Poul Schierbeck, Otto Mortensen, Carl Nielsen

  Din Danske Sang

 • Phillip Faber

  Sommerfugledalen (LP)

 • Carl Nielsen

  Carl Nielsen sunget af DR's kor

 • John Frandsen

  Requiem

 • Hanne Ørvad

  Corona

 • Bent Sørensen, Per Nørgård

  Den lille havfrue; Lygtemændene tager til byen

 • Ib Nørholm

  Værker for kor

randomness