Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Søren Nils Eichberg

conductor, composer
1973
Neda Navaee

„Fra punk rock til opera: Søren Nils Eichberg er en af Europas mest spændende komponister.“ – skrev The Royal Opera House i 2014, da Eichbergs kammeropera GLARE blev uropført i London. The Times var enig og gav operaen fem ud af fem stjerner og skrev: „Jeg husker ingen mere fængslende 75-minutters musikteater.“ GLARE har siden fået nye opsætninger i Koblenz 2017 og Jönköping/Stockholm 2018. Eichbergs næste store opera, Schönerland om flugt og hjemstavn, åbnede i mellemtiden Staatstheater Wiesbadens sæson 2017 og blev igen rost af både publikum og pressen.

Eichbergs første gennembrud var i 2001, da han blev tildelt Queen Elisabeth konkurrencens Kompositionspris for violinkoncerten Qilaatersorneq. Siden da har Hilary Hahn bestilt værket „Levitation“ til turné og til CD-indspilning på Deutsche Grammophon, som senere vandt en amerikansk Grammy. Mahler Chamber Orchestra bestilte en meget opført Concerto Grosse „Endorphin“. Og Ensemble Modern bestilte stykker både til stam-ensemblet og til dets akademi. Festivaler som Tanglewood, Salzburg og Bergen satte Eichbergs stykker på programmet.

I 2010 udnævnte DR Symfoniorkestret Eichberg som sin først huskomponist nogensinde. Det frugtbare samarbejde forsatte i fem år og førte til uropførelser af adskillige store orkesterværker og til indspilning af Symfoni 1 til 3 og til at Eichberg blev nomineret til den vigtige tyske komponistpris „Musikautorenpreis“ for sit symfoniske virke.

Eichberg blev født i Stuttgart, Tyskland i 1973 og voksede op i Danmark. Hans værker er på forlag hos Universal Edition Wien og Wilhelm Hansen.

Som dirigent har han arbejdet med Berliner Symphoniker, Preussisches Kammerorchester, Nordwestdeutsche Philharmonie, Hofer Symphoniker, Solistenensemble Kaleidoskop, Österreichisches Ensemble für Neue Musik og medlemmer af Münchener og Berliner Philharmoniker.

  • Søren Nils Eichberg

    Scherben – Værker for klaver og ensemble

randomness