Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Phemius Consort

ensemble
© Allan Rasmussen/Jakob Bloch Jespersen

Phemius Consort er dannet af Jakob Bloch Jespersen og Allan Rasmussen. Phemius er navnet på den skjald i Homers Odyssé, som underholder med sang og harpespil ved Odysseus’ gård i Ithaka, imens Odysseus er væk hjemmefra på sin færd tilbage fra Troja. Odysseus’ kone Penelopeia finder Phemius’ sang for sørgelig, da den minder hende om hendes savnede mand, og hun beder derfor Phemius synge en mindre ulykkelig sang. Men Odysseus’ søn Telemachos siger, at Phemius skal have lov at synge, hvad han har på hjerte. Dette bliver et vendepunkt for den unge Telemachos, som derefter drager ud for at finde sin fader.

Som henholdsvis bassanger og cembalist var historien om sangeren og harpespilleren Phemius, som fremfører den musik, han har på hjerte, en oplagt reference, da Jakob Bloch Jespersen og Allan Rasmussen skulle finde et navn til deres fælles barokensemble. 

Bassanger Jakob Bloch Jespersen er efterspurgt som koncertsanger over hele Europa med et repertoire strækkende sig fra det 17. til det 21. århundrede. Han optræder jævnligt med ensembler som Concerto Copenhagen, Nieuwe Philharmonie Utrecht, Kammerensemble Neue Musik Berlin og Theatre of Voices.

Cembalist og organist Allan Rasmussen er til daglig organist ved Frederiksberg Kirke. Herudover passer han en aktiv karriere som solist og kammermusiker i mange internationale sammenhænge, først og fremmest med ensemblerne Arte dei Suonatori og Les Ambassadeurs.

  • Morten Ræhs, J.A. Scheibe, Charles Dieupart

    Brorson – The Rare Treasure of Faith

  • Johann Schop, Thomas Kingo , Jean-Baptiste Lully, Dietrich Buxtehude

    Thomas Kingo's Sacred Song Books