Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Martin Lohse

composer
1971
Martin Lohse © Philip Elberling

Martin Lohse har taget diplomeksamen i komposition og musiklærereksamen i musikteori på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Niels Rosing-Schow som hovedfagslærer. Han har studeret hos Hans Abrahamsen i komponistklassen (solistklassen), som han afsluttede med debutkoncert i København og Århus d. 19 oktober 2004. Han modtog Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat i 2003. Udover at komponere akustisk og elektroakustisk musik, maler han abstrakte billeder - gerne i rene klare farver.

"Jeg søger i min musik at indkredse små musikalske momenter og stemninger, som kan folde sig ud i et længere tidsforløb. Sammenstillingen af den "rene" og klare musik med en mere forvitret og flerlaget musik er et af kendetegnene i min musik. Harmonisk og melodisk udtrykker musikken ofte mindelser om  noget som var - musikalske erindringer i små glimt eller længere forløb som  med sin flydende tid (accelerando, ritardando mm.) skaber en musik med det organiske som en af sine grundpiller."

Omkring 2009 indtræder et stilskifte med udviklingen af kompositions teknikken Mobile, som kombinerer mangelaget til tider polystilistisk musik med en simpel følge af store tertser skabende en musik med ingen eller ganske få dissonanser. Værkerne kan være enkle næsten transcendentale eller være en kakofonisk sammenstilling af minimalistisk, romantisk og barokagtig musik, alle i hver deres tempo, metrik og så videre, men sammenstillet så at de alle følger den simple følge af store tertser.

Lohse har skrevet ca. 60 værker for kor, orkester samt forskellige kammermusikbesætninger med og uden elektronik. Hans værker er blevet opført i alle de skandinaviske lande, det meste af Europa samt på turneer i Rusland, Vietnam, Bangladesh, Sydamerika og USA.

randomness