Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Jacob Skov Andersen

tenor
1990
© Gerald Geerink

Den danske operasanger Jacob Skov Andersen er født og opvokset i København. Hans musikalske løbebane startede allerede som 9-årig, da han blev optaget på sangskolen Sankt Annæ Gymnasium. Deraf fulgte flere år som sanger i Københavns Drengekor, der om noget lagde grundstenen for hans interesse for sang og musik.

Jacob studerer nu til daglig på Operaakademiet ved Det Kongelige Teater hos forstander og sanglærer Anne Margrethe Dahl. Sideløbende med sine studier har Jacob modtaget undervisning af den internationalt anerkendte tenor Reinaldo Macias og tidl. professor ved Guildhall School of Music & Drama Susan McCulloch.                     

Han har allerede gjort sig bemærket i flere sammenhænge, og er modtager af Roagerfondens talentpris 2019 og Edith Allers mindelegat 2019. Fra næste sæson er han optaget på det nye og prestigefyldte 2-årige Young Artist Program på Det Kongelige Teater, hvor han vil medvirke i flere produktioner, men allerede i sæsonen 2019/2020 kan han opleves på Det Kongelige Teater i rollerne som; Stimme eines Jungen Seemannes og Ein Hirt i ’Tristan und Isolde’ af R. Wagner, Gaston i ’La Traviata’ af G. Verdi og som Luke i ’The Handmaid’s Tale’ af P. Ruders.

Jacob har allerede sunget hovedroller på den danske operascene: Til februar 2020 får Jacob således sin rolledebut som Leander i C. Nielsens ’Maskarade’ med Helsingør Kammeropera, og i august 2019 debuterede han i rollen som Rodolfo i G. Puccinis elskede mesterværk ’La Boheme’ i forestillingen ”Tour de Boheme” på Copenhagen Opera Festival. Han har desuden i løbet af de seneste år spillet hovedrollen som Prins Paris i Operettekompagniet Polyhhymnias opsætning af J. Offenbachs ’Den Skønne Helene’, samt medvirket i kæmpe succesen Amadeus på Det Kongelige Teater, der spillede 34 forestillinger for fulde huse.

Jacob er en flittigt brugt solist i operakoncerter og oratoriesammenhæng, og han har bl.a. sunget det krævende tenorparti i Rossinis ’Petit Messe Solenelle’, været tenorsolist i Mozarts ’Requiem’, i Haydns Stabat Mater og flere gange i Händels ’Messias’.

  • Louise Alenius

    ILT