Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Andrew Lawrence-King

harp
1959
Katerina Antonenko

Barokharpe-virtuosen Andrew Lawrence-King er en af verdens førende performere af tidlig musik og en kreativ og inspirerende dirigent inden for continuo (harpe, orgel eller cembalo). Han har dirigeret barokke operaer, oratorier og kammermusik på mange scener såsom LaScala i Milano; Operahuset, Sydney; Casals Hall, Tokyo; Berlin Philharmonie; Wien Koncerthus; Moskva Philharmonie; New Yorks Carnegie Hall og Palacio de Bellas Artes i Mexico City.

I 1994 startede Andrew Lawrence-King The Harp Consort som har produceret mange prisvindende cd'er lige fra middelalder-popsange til sydafrikanske danse og barokke operaer. I 2011 vandt han en Grammy som harpesolist for sin medvirken på Jordi Savalls Hesperion XXI.

Andrew Lawrence-King underviser som professor i tidlig harpe og continuo på Guildhall School of Music & Drama, London, og er tilknyttet som tutor i tidlig harpe og continuo på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han er desuden ledende gæstedirigent for Concerto Copenhagen, og som forskningsstipendiat på Australian Centre of Excellence for the History of Emotions forsker han i middelalderens barokke musikdrama.

 

Læs mere på hjemmesiden www.theharpconsort.com

  • Jack Body, Anne Boyd, Liu Sola, Lou Harrison, Ross Edwards

    A Bridge of Dreams