Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Dacapos bestyrelse

Dacapos bestyrelse udpeges for en fireårig periode

John Frandsen (bestyrelsesleder), udpeget juni 2019
Komponist, organist og musikproducer. Han har mange års erfaring i dansk musiklivs organisationer, bl.a. som formand for Dansk Komponist Forening, præsident for Nordisk Komponistråd, medlem af KODAs bestyrelse, formand for Statens Kunstfond og næstformand i Statens Kunstråd.

Helene Gjerris (vice bestyrelsesleder), udpeget december 2017
Professor i sang på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har en stor og alsidig virksomhed som opera-, lied- og oratoriesanger. Desuden har en væsentlig del af hendes karriere været centreret om moderne kompositionsmusik blandt andet med en lang række uropførelser og CD-indspilninger.

Maria Frej, udpeget december 2019
Tidl. administrerende direktør for Malmø Live. Hun har indgående erfaring med det klassiske musik bl.a. qua tidligere positioner som medlem af Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for musik, musikchef i Tivoli, leder af Storstrøms Kammerensemble, formand for genreorganisationen SNYK m.m. Hun er endvidere aktiv kulturpolitiker og sidder bl.a. i Københavns Borgerrepræsentation.

Morten Walderhaug, udpeget marts 2019

Selvstændig rådgiver og projektudvikler. Han var kunstnerisk og administrativ leder for Bærum Kulturhus i Oslo 2008-2021 og har haft stillinger som direktør for Oslo Filharmonien, Norsk Musikkinformasjon, Europæisk Kulturby Bergen 2000, etc. Han er uddannet musiker ved Bergens Musikkonservatorium og har universitetsuddannelser inden for socialantropologi og idéhistorie. Han sidder desuden i bestyrelser for norske og udenlandske kulturinstitutioner.

Jakob Kullberg, udpeget juni 2021
Cellist og professor ved Royal College of Music, London.
Han er som solist kendt for opførelser og indspilninger af moderne cellokoncerter, med en udforskende tilgang til musikken. Han har haft nære samarbejder med komponister som bl.a. Per Nørgård, Niels Rønsholdt, Kaija Saariaho og Bent Sørensen. Han optræder som solist med danske og internationale orkestre og ensembler.

Klara Bernat, udpeget juni 2021
Er opvokset i Los Angeles og Budapest. Hun har studeret engelsk litteratur, kunsthistorie og musikpædagogik i henholdsvis Budapest, München, Berlin og Paris. 
Klara har tidligere arbejdet for kunstgalleriet Sprüth Magers, Kaposvar Internationale Kammermusikfestival og senest Kammermusikfestivalen Lockenhaus, hvor hun var ansat som chef før hun i oktober 2017 flyttede til Jylland for at overtage roret som chef for Ensemble MidtVest.