Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Kommende udgivelser

oktober 2021

Ib Glindemann
SACD/6.220665 – Koncerter
Per Morten Bye, Robert Holmsted, Odense Symfoniorkester, Giordano Bellincampi
Ib Glindemann var uden tvivl en af de betydeligste figurer i Danmarks big band- og jazz-verden fra 1950’erne og frem. Men den berømte big band-leder og komponist opdyrkede også en mindre kendt klassisk side. Denne indspilning er den første med et helt klassisk Glindemann-program: to fortræffelige instrumen­talkoncerter og et betagende ­medley, der viser Ib Glindemanns flair for at skrive glad, udadvendt, festlig og velfungerende musik. 

november 2021

Niels Rønsholdt
CD/8.226712 – Archive of Emotions and Experiences, Book 1
Lenio Liatsou
Med Archive of Emotions and Experiences, Book 1 kommer komponisten Niels Rønsholdt med et skelsættende, gribende bidrag til soloklaverrepertoiret. I en forestillet fremtid uden fugle åbner pianisten et arkiv med menneskelige følelser og oplevelser og fortæller om syngende væsner, der engang fløj gennem luften. Rønsholdts Archive er et fascinerende soloalbum, der giver stor indsigt i hans unikke musikalske tankegang. 
Niels Rønsholdt
CD/8.226713 – Country
Jakob Kullberg, Annekei, Szymon Bywalec, Orkiestra Muzyki Nowej
Med Country rykker komponisten Niels Rønsholdt grænserne for sin musik og genopliver countrygenren med en prisvindende koncert for syngende solocellist og kammerorkester. Jakob Kullbergs udfoldelseslyst, hans fine sangstemme og helt ekstraordinære evne til at behandle celloen som en guitar, bærer albummet frem til udtryksfulde øjeblikke skabt af besnærende dyk ned i historien. Forløst i en atmosfære, hvor idyllisk nordisk længsel efter kærlighed blandes op med et kritisk blik på nationalisme.

januar 2022

SVIN
LP/DAC-LP009-10 – ELEGI
Århus Sinfonietta, SVIN
randomness