Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Kommende udgivelser

februar 2020

Sunleif Rasmussen
CD/8.226133 – Andalag – solo- og ensembleværker
Aldubáran, Jákup Lützen
Sunleif Rasmussen er Færøernes ubestridte pioner inden for klassisk musik, og på albummet Andalag tages hans kammermusik op af nogle af den nordatlantiske øgruppes mest talentfulde musikere, ny musik-ensemblet Aldubáran og bratchisten Jákup Lützen. Verdenspremiereindspilninger, der fremhæver Rasmussens umiskendelige fremdrift, hans sans for foranderlige strukturer samt hans nære forhold til øernes unikke musikalske traditioner og landskab, en af klodens smukkeste, mest karakteristiske og naturrige øgrupper.

marts 2020

Bent Sørensen
CD/8.226095 – Koncerter
Martin Fröst, Leif Ove Andsnes, Det Norske Kammerorkester, DR SymfoniOrkestret, Thomas Søndergård
Bent Sørensens (f. 1958) karakteristiske musik trives med det uhåndgribelige, fra atmosfærer og følelser til minder og drømme. Denne udgivelse præsenterer tre nye instrumentalkoncerter af den Grawemeyer-prisvindende komponist spillet af fremragende solister fra Norden, begyndende med Leif Ove Andsnes i den 2. Klaverkoncert, Martin Fröst i klarinetkoncerten, der dufter af spansk poesi, og Tine Thing Helseth, der i trompetkoncerten blæser liv i Sørensens evige fascination af Venedigs skønhed og sårbarhed. Tre stemningsmættede koncerter, fyldt med Sørensens ætsende skønhed.
Birgitte Alsted, Simon Christensen, Fuzzy, Eva Noer Kondrup, Ib Nørholm, Morten Olsen, Kasper Rofelt, Martin Stauning, Line Tjørnhøj, Nicolai Worsaae
Digital only/8.226614 – EDUCATE·S – Stykker for violin
Cæcilie Balling
Denne indspilning er lavet på baggrund af nodeserien Educate·S. Det er en serie med nyskrevet kompositionsmusik til børn og unge, udgivet af det danske musikforlag Edition·S. I Educate·S serien er der udover stykker for violin, også stykker for henholdsvis klaver, cello, guitar, accordion og slagtøj.

april 2020

Ylva Lund Bergner, Jeppe Just Christensen, John Frandsen, Rune Glerup, Lars Hegaard, Jexper Holmen, Mette Nielsen, Finn Savery, Li-Ying Wu, Rachel Yatzkan
Digital only/8.226615 – EDUCATE·S – Stykker for guitar
Jonas Egholm
Denne indspilning er lavet på baggrund af nodeserien Educate·S. Det er en serie med nyskrevet kompositionsmusik til børn og unge, udgivet af det danske musikforlag Edition·S. I Educate·S serien er der udover stykker for guitar, også stykker for henholdsvis violin, cello, klaver, accordion og slagtøj.
Artwork in progress
Ludwig van Beethoven, Richard Wagner
CD/8.204001 – Frederik IX dirigerer
Frederik IX, DR SymfoniOrkestret, Det Kongelige Kapel
Vagn Holmboe
CD/8.226212 – Strygekvartetter vol. 1
Nightingale String Quartet
Den prisvindende Nightingale String Quartet begynder en ny udforskning af en af de store ubesungne kvartetcykler fra det forrige århundrede, nemlig Vagn Holmboes (1909-1996). Den danske komponists kvartetter er betagende, dristige værker komponeret med en ånd, naturlighed og snilde, der virkelig kan tåle at blive sammenlignet med de største cykler fra det tyvende århundrede. Kvartetternes forskelligartede strukturer, undersøgende tonalitet og rytmisk nerve realiseres med dygtighed og skønhed på denne slående første udgivelse i den komplette serie.

maj 2020

Dietrich Buxtehude, Nicolaus Bruhns, Christian Geist
SACD/6.220651 – Ich bin die Auferstehung – Buxtehude and His Copenhagen Connections
Jakob Bloch Jespersen, Concerto Copenhagen, Lars Ulrik Mortensen
randomness