Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Prisfest i London: Langgaard-indspilning fik Gramophone Award

Anu Komsi © Gramophone / Askew Miller

Prisfest i London: Langgaard-indspilning fik Gramophone Award

Wiener Filharmonikernes indspilning af Rued Langgaards 2. og 6. symfoniI blev i går hyldet ved den prestigefyldte Gramophone Classical Music Awards, hvor den modtog prisen som årets orkester-udgivelse.

Navne
17. oktober 2019

Da den klassiske musiks største pris, Gramophone Classical Music Awards, blev uddelt ved en festkoncert og ceremoni i London i går, var den danske komponist Rued Langgaards 2. og 6. symfoni blandt prismodtagerne.

Et af verdens bedste orkestre

Dansk musiklivs 'enfant terrible', Rued Langgaard (1893-1952) opnåede ikke stor anerkendelse i Danmark i sin levetid. Men da ét af verdens bedste orkestre, Wiener Filharmonikerne, dirigeret af finske Sakari Oramo, koncertopførte og indspillede hans 2. og 6. symfoni i 2017 og 2018, blev han for alvor sat på det musikalske verdenskort. Indspilningen er produceret af Preben Iwan, Mats Engström og østrigske ORF, og udkom i 2018.

Anu Komsi modtog prisen

Indspilningen blev i går hyldet ved den prestigefyldte Gramophone Classical Music Awards, hvor den modtog prisen som årets orkester-udgivelse. Prisen anses for at være en af verdens vigtigste anerkendelser i den klassiske pladeindustri – og omtales som den klassiske musiks svar på filmindustriens Oscar.

Det var den finske sopran, Anu Komsi, som modtog prisen på vegne af Wiener Filharmonikerne og Sakari Oramo, ved ceremonien i London. Komsi er solist i indspilningen af Langgaards 2. symfoni.

Se billeder fra award-showet her.

Prisoverrækkelsen blev sendt live på Medici TV.

Emma Kirkby fik livstidspris

Ved prisoverrækkelsen blev det også afsløret, at den engelske sopran Emma Kirkby fik tildelt årets 'Lifetime Achievement Award', som en anerkendelse af hendes enorme indflydelse på og støtte til genoplivningen af den tidlige musik gennem de seneste fem årtier.

Dacapo udgav i 1997 et album med Emma Kirkby med netop tidlig musik; nemlig Dietrich Buxtehudes (ca. 1637-1707) vokalmusik, indspillet sammen med bl.a. Lars Ulrik Mortensen.

  • Rued Langgaard, Jacob Gade

    Symfoni nr. 2 & 6

  • Dietrich Buxtehude

    Vokalmusik Vol. 1

randomness