Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Oplev Jakob Davidsens VERDEN ER BABEL OG ELFEN på nyt album og ved Vinterjazz-koncert

Jakob Davidsen (c) Gorm Valentin

Oplev Jakob Davidsens VERDEN ER BABEL OG ELFEN på nyt album og ved Vinterjazz-koncert

Jakob Davidsen fører med sit Kammerat Orkester og FIGURA Ensemble lytteren væk fra de sikre, veltrådte stier og ud på et genre-hoppende eventyr på nyt album, baseret på udvalgte tekster af William Shakespeare, Ursula Andkjær Olsen og Ole Sarvig. Albummet udkommer den 14. februar og kan opleves live den 18. februar i KoncertKirken.

Live
10. februar 2020

Komponisten og pianisten Jakob Davidsen (f. 1969) favner bredt som musiker og komponist. Med en baggrund i både 1990'ernes unge jazzmiljø, dansk kompositionsmusik og som kirkeorganist, krydser han på albummet VERDEN ER BABEL OG ELFEN de traditionelle skillelinjer mellem rytmisk og klassisk musik.

Musikerne som medskabere

Davidsen adskiller sig fra mange andre komponister med sin kobling af partiturmusik og improvisation. Han fortæller selv:

»Jeg har masser af ting i bagagen, men i dag komponerer jeg først og fremmest som mig selv. Jeg går mere og mere væk fra specielle kompositionsteknikker, og skriver det, jeg hører.«

Davidsen knytter an til den opfattelse, at musikerne har en medskabende rolle i værket. Det handler ikke bare om at læse et partitur, men også om at forstå hinanden i den musikalske situation, og det nye album er således kulminationen på et mangeårigt samarbejde mellem mezzosopran Signe Asmussen, FIGURA Ensemble og Jakob Davidsens Kammerat Orkester.

Udgangspunkt i poesien

Den nye album består af tre nye kompositioner med hovedvægten på suiten VERDEN ER BABEL OG ELFEN, en musikalsk iscenesættelse af en tekstkreds fra Ursula Andkjær Olsens digtsamling Det 3. årtusindes hjerte (2012). Denne komposition er omkranset af en prolog, Shakespeare-citatet Cruel to Be Kind fra skuespillet Hamlet (1603), og en epilog, Ole Sarvig-digtet Nærmere fra samlingen Grønne digte (1943). Med udgangspunkt i poesien kredser Davidsens kompositioner om tilværelsens mysterier og modsætningsfyldte gåder.

Vinterjazz-koncert

Det nye album udkommer den 14. februar og udgivelsen fejres den 18. februar kl. 20.00 i KoncertKirken, hvor musikken fra albummet kan opleves live som en del af Vinterjazz-festivalen. Efter koncerten inviterer Dacapo på et glas vin og albumfejring, og den nye CD kan købes til særpris.

Dacapo har udgivet flere album med FIGURA Ensemble, mens Jakob Davidsens Kammerat Orkester er nyt i kataloget.
 • Jakob Davidsen

  VERDEN ER BABEL OG ELFEN

 • Nicolai Worsaae

  Wesenheit ab Wesenheit

 • Peter Bruun

  Miki Alone - Syv sange for en gal kvinde

 • John Frandsen, Svend Hvidtfelt Nielsen, Peter Bruun, Karsten Fundal, Jens Hørsving, Ivar Frounberg

  ... to arrive where we started ...

randomness