Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Ny DR-serie portrætterer den musikalske Kong Frederik IX

Kong Frederik IX dirigerer DR SymfoniOrkestret

Ny DR-serie portrætterer den musikalske Kong Frederik IX

I øjeblikket kan man følge med i DR's miniserie om Kong Frederik IX, som bl.a. sætter fokus på kongens store interesse og passion for klassisk musik. Dacapo har udgivet to indspilninger, hvor den danske konge dirigerer hhv. DR SymfoniOrkestret og Det Kongelige Kapel. 

Navne
8. januar 2020

Det danske kongehus har i flere generationer interesseret sig for musik. Nu sætter DR fokus på Kong Frederik IX's store interesse for klassisk musik, herunder hans passion for orkesterdirektion, i en ny miniserie i fire afsnit. 

En passion for orkesterdirektion

I Frederik IX's hjem havde musik en central placering, og prinsen udviste tidligt en stor interesse for den klassiske musik. Frederik IX modtog klaverundervisning som barn, men kastede i en ung alder sin kærlighed på orkesterdirektion, som han hovedsageligt beskæftigede sig med inden for privalivets rammer. Skønt kongen var autodidakt, dyrkede han teknisk vanskelige opgaver inden for det store symfoniske repertoire, som f.eks. Wagners operaer. 

Frederik IX var en hyppig gæst i Det Kongelige Teater, hvor han fra Kongelogen kunne overvære forestillingen med sit partitur foran sig, og i mere end 30 år var han en elsket gæstekapelmester i orkesteret. Arbejdet som dirigent var for kongen en privat sag - en enkelt gang brød han dog dette princip, da han i 1948 indvilligede i at lade en række egne indspilninger udkomme på betingelse af, at pladerne skulle bortloddes til fordel for det nystiftede FN’s flygtningeindsamling.

Lyt til to udgivelser med Kong Frederik IX 

Dacapo har udgivet to indspilninger med Kong Frederik IX. På de to album fører kongen hhv. DR SymfoniOrkestret og Det Kgl. Kapel igennem musik af både danske komponister som Niels W. Gade og Friedrich Kuhlau, samt værker af Wagner, Beethoven, Schubert og Grieg. 

Begge udgivelser kan købes som download i Dacapos webshop, og er desuden tilgængelige på diverse streamingtjenester.

Lyt til udgivelsen med Kong Frederik IX og DR SymfoniOrkestret her, eller udgivelsen hvor kongen dirigerer Det Kgl. Kapel her

Dacapo har udgivet to indspilninger med den musikalske Kong Frederik IX som dirigent, som kan købes som download i Dacapos webshop.
  • Richard Wagner, Ludwig van Beethoven, Edvard Grieg, Niels W. Gade, Hakon Børresen

    Kong Frederik IX dirigerer Danmarks Radios Symfoniorkester

  • Friedrich Kuhlau, H.C. Lumbye, Franz Schubert

    Kong Frederik IX dirigerer Det Kongelige Kapel

randomness