Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Lyt til Signe Asmussens personlige Per Nørgård-playlist

Lyt til Signe Asmussens personlige Per Nørgård-playlist

I anledning af udgivelsen af Singing Secrets, har vi bedt albumaktuelle sopran Signe Asmussen om, at kuratere en playlist med hendes personlige Nørgård-favoritter.

Navne
26. maj 2021

I sidste uge udkom albummet Singing Secrets, som kaster et nyt blik på en af Nordens største komponister, Per Nørgård (f. 1932), og hans musikalske rejse med bl.a. førsteindspilningen af hans Kvintet, Op. 1. Albummet demonstrerer rækkevidden af Nørgårds kompositioner med både kammer- og vokalmusik, der har det sangbare og melodiske som gennemgående tema. 

Udgivelsen er indspillet af seks højtprofilere europæiske musikere, med et indgående og dybt personligt kendskab til Per Nørgårds musik til fælles. I anledning af udgivelsen har vi bedt sopran på albummet Signe Asmussen om, at kuratere en playlist med hendes personlige Nørgård-favoritter.

Signe Asmussen fortæller om hendes forhold til Nørgårds musik:

"Pers vokalmusik har fulgt mig hele min professionelle karriere, fra jeg som ganske ung var så heldig at få lov til at synge med Ars Nova og dermed også oplevede det store privilegie at få lov til at arbejde direkte med ham - og fra første færd har det været et bekendtskab, som har betydet alt for mig i mit forhold til den nye kompositionsmusik, fordi alt det, Per rører ved og giver os, er organisk og meningsfuldt, trods et ofte meget komplekst tonesprog.

Hans korværker, som jeg kender ud og ind, er noget af det mest sanselige og smukke musik, jeg har været med til at opføre. Jeg kan dem stadig udenad, og derfor er de også rigt repræsenteret på denne playliste, sammen med et - set i lyset af hans omfattende, konsekvent geniale produktion - beskedent udpluk af hans øvrige værker: Sorg og glæde, humor og alvor, vandrer hånd i hånd, og (al!) hans musik sender bølger af uendelighed langt ud i universet; bølger, som på forunderlig vis vender tilbage og rammer mig - os! - lige dér, hvor det gør rigtig ondt på den gode måde!".

Lyt til playlisten Nørgård Essentials her. 

Albummet 'Singing Secrets' præsenterer et friskt blik på den ellers velbeskrevne komponist.
  • Per Nørgård

    Singing Secrets