Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Hør Bent Sørensen blive fejret ved P2-priskoncerten

Bent Sørensen © Lars Skaaning

Hør Bent Sørensen blive fejret ved P2-priskoncerten

Årets P2 Kunstner, komponisten Bent Sørensen, fejres ved priskoncerten den 30. april som kan høres live i radioen.

Navne
29. april 2021

I starten af året kunne det offentliggøres at hovedprisen ved årets P2 Prisen, nemlig titlen som P2 Kunstner 2021, tildeles komponisten Bent Sørensen. Prisuddelingen fejres ved en koncert i Odense Koncerthus fredag den 30. april. Koncerten bliver sendt live i radioen på P2, hvor man kan lytte med fra kl. 19.20-22.30. 

Prisvindende indspilninger

Ved priskoncerten vil man bl.a. kunne opleve Bent Sørensens Trompetkoncert med Tine Thing Helseth som solist. Trompetkoncerten udkom i 2020 på Dacapo på albummet Concertos, som desuden præsenterer Sørensens 2. Klaverkoncert La Mattina med Leif Ove Andsnes som solist, samt klarinetkoncerten Serenidad med Martin Fröst i spidsen. 

Albummet Concertos fik en flot anmeldermodtagelse og vandt bl.a. P2 Prisen 2021 i kategorien 'Årets Album, Ny klassisk'. Derudover er Concertos bl.a. udnævnt af Politiken som et af årets 20 bedste klassiske albums, samt fremhævet i Information som en af årets klassiske lytteoplevelser 2020.

Udover opførelsen af trompetkoncerten byder priskoncerten desuden på en dansk førsteopførelse af Bent Sørensens Enchantress. Fem intermezzi for orkester.

Ny udgivelse på vej

I juni måned kan man desuden se frem til en ny udgivelse med musik af Bent Sørensen, nemlig albummet 12 Nocturner indspillet af pianist Katrine Gislinge. Udgivelsen præsenterer en samling korte klaverstykker, der med stor ekspressivitet skaber atmosfæriske billeder af den stjernespækkede nattehimmel. 12 Nocturner udkommer som digitalt album på Dacapo Records.

  • Bent Sørensen

    Koncerter

randomness