Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Ensemble MidtVests Per Nørgård-udgivelse fejres med koncert på HEART

Ensemble MidtVest © Caroline Bittencourt

Ensemble MidtVests Per Nørgård-udgivelse fejres med koncert på HEART

Nyindspilningen af fire kammerværker af Per Nørgård fejres med mini-turné den 23.-27. september.

Live
16. september 2019

Per Nørgård (f. 1932) er en af sin generations mest spillede komponister. Han har skabt flere end 400 værker i alle genrer og inspireret utallige kolleger i Danmark og udlandet. Ensemble MidtVest har indspillet fire vigtige kammerværker af Nørgård på albummet Hvirvelverden, som fejres med en mini turné og en koncert på museet HEART.

Filmmusik og drømmebilleder

Det nye album præsenterer hele Nørgårds musik til Gabriel Axels prisbelønnede Babettes Gæstebud efter Karen Blixens novelle – og ikke kun den smule, man hører i filmen. Man kan også stifte bekendtskab med den hypnotiserende Spell, med krusningerne og boblerne i Hvirvelverden og med Trio Breve, der ifølge komponisten selv skal ses som kortfattede, udtryksmættede strofer, drømmebilleder som veksler mellem lyse og mørke, hurtige og langsomme, – men har indadvendte melodiøse træk til fælles.

Turné med Per Nørgård-værker

Alle fire værker kan opleves, når Ensemble MidtVest spiller releasekoncert på HEART i Herning den 26. september kl. 19.30. Se Facebook-event

Denne koncert afrunder ensemblets mini-turné med Nørgårds værker, som også indbefatter en koncert på RemisenBrande den 23. september kl. 19.30 og på Holstebro Bibliotek den 24. september kl. 16.00.

Ydermere kan uddrag af den nye album høres på Kulturnatten Ikast-Brande den 27. september, hvor Ensemble MidtVest spiller i Nørre Snede Kirke kl. 20.00.

 

  • Per Nørgård

    Hvirvelverden

  • Hans Abrahamsen

    10 præludier · Seks stykker · Transskriptioner af Satie & Nielsen

  • Hans Abrahamsen

    Værker for blæserkvintet

randomness