Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Allan Gravgaard Madsen modtager præmiering fra Statens Kunstfond for "Nachtmusik"

Allan Gravgaard Madsen © Agnete Schlichtkrull

Allan Gravgaard Madsen modtager præmiering fra Statens Kunstfond for "Nachtmusik"

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik har netop valgt Allan Gravgaard Madsens dobbeltkoncert Nachtmusik, som ét ud af ni værker, der præmieres som ÅRETS BEDSTE MUSIK I 2019. Værket udkommer på Dacapo den 13. december, indspillet af DR SymfoniOrkestret og solisterne Per Salo og Christina Åstrand. 

Navne
27. november 2019

Komponisten Allan Gravgaard Madsen (f. 1984) er en af Danmarks friskeste nye stemmer, hvilket Statens Kunstfonds Legatudvalg har valgt at anerkende ved at præmiere Madsens dobbeltkoncert Nachtmusik. I begrundelsen skriver Legatudvalget bl.a.: »Allan Gravgaard Madsen har skabt et dybt fascinerende værk, som udfolder en kompositorisk kontrol og en uhæmmet klangskønhed, der kun kan vække begejstring

Kunstfonden præmierer hvert år et antal musikværker, som har betydet noget særligt i dansk musik og med præmieringen følger 80.000 kr. Man kan ikke søge om at blive præmieret, da udvalget frit vælger mellem årets nye musikalske værker.

Allan Gravgaard Madsens musik er koncentreret, afdæmpet og poetisk og bliver indimellem hjemsøgt af genfærd fra den romantiske periode. Hans værker nærer sig ved den musikalske spænding mellem stilstand og energi. Det er sanselig musik, som får det optimale ud af sine egne fysiske krav og rummet omkring sig.

Ny udgivelse med to koncerter

Nachtmusik er skrevet og dedikeret til DR SymfoniOrkestrets koncertmester Christina Åstrand og orkestrets pianist Per Salo. Værket tager udgangspunkt i en mikroskopisk undersøgelse af en enkelt tone, og blomstrer udad herfra, når komponisten udforsker klangfarver omkring denne ene tone på fantasifulde måde. 

Fredag den 13. december udkommer Nachtmusik på en ny udgivelse, som foruden Madsens dobbeltkoncert også rummer Pelle Gudmundsen-Holmgreens koncert For violin og orkester.

  • Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Allan Gravgaard Madsen

    Nachtmusik · For Violin and Orchestra